Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

IZJ: Podpora novinarki Anuški Delić

IZJ: Podpora novinarki Anuški Delić

V Demokratični stranki dela z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da se v naši državi razrašča profašistična miselnost in smo ogorčeni nad povezovanjem ene od opozicijskih strank in pomembnih državnih institucij z novodobnimi nacifašističnimi gibanji. Kot kaže, je zgodovinski spomin Slovencev res zelo kratek, saj bi sicer tako ali drugače zaustavili pohod braniteljev kolaboracije in narodnega izdajstva. Kako je mogoče, da se nacifašistični simpatizerji in člani ene od strank lahko vojaško urijo na poligonih Slovenske vojske in da na ta način državna institucija de facto omogoča nastanek strankarske paravojaške formacije z izrazito nacifašistično ideologijo? Vse to žali slovenski narod, ki je zaradi tovrstnih rabot izkusil 2. svetovno vojno in preživel poskus popolnega uničenja s strani okupatorjev.

A obubožano ljudstvo ima danes drugačne prioritete, saj se mora ukvarjati predvsem z golim preživetjem in zato ne spremlja dovolj pozorno dogajanja okoli sebe. Zato pa si je izvolilo  svoje predstavnike, da ukrepajo v takih in podobnih primerih! A to se ne zgodi, nasprotno!  Predsednik Republike se klanja prozornim dejanjem neke stranke in ustanavljanju novodobnega hitlerjugenda, vsakokratna oblast gleda stran, takratna obrambna ministrica, članica „leve“ stranke, informacijo o obstoju neonacistov v vojski označuje za črno propagando, sedanji obrambni minister pa najbrž čaka, da ga neka druga vojska zamenja.

Dejstvo je, da je takratna oblast, ki se v mnogih primerih pokriva s sedanjo, ravnala popolnoma neodgovorno in to kljub temu, da jo je Slovenska obveščevalno varnostna agencija obveščala o nevarnosti, ki nam v kriznih časih dodatno kliče v spomin grozljivo podobo tistega časa, ko smo bili prvič žrtve brezvestnih „nadljudi“.

K sreči imamo v državi tudi novinarko, ki ji ni bilo vseeno, ko je ugotovila, da se nacifašizem vrača in je zato, v skladu z ustavno pravico do svobode izražanja, začela objavljati podatke o  oživljanju nacizma in to celo v povezavi in pod okriljem ene najpomembnejših slovenskih političnih strank.

A nosilci oblasti ostajajo zvesti svojemu siceršnjemu obnašanju! Namesto da bi novinarko predlagali za najvišje državno odlikovanje, ker je odkrila tisto, kar bi se ne smelo zgoditi in kar bi morali z vsemi sredstvi preprečiti, jo obtožujejo izdaje državne skrivnosti. Nevarnost, da nam za vrat skočijo novodobni nacisti, je po mnenju tožilstva nepomembna, obtožena pa je novinarka, ki nevarnost razkriva in nanjo, odgovorno do lastnega naroda in države, opozarja.

Demokratična stranka dela zato ravnanje novinarke Anuške Delić podpira, pa čeprav bi v tem primeru šlo, kot trdi tožilka, za izdajo državne skrivnosti, saj je razkritje nevarnosti restavracije nacifašizma daleč pomembnejše kot oznaka „strogo zaupno“ na nekem dokumentu, na katerem je, zaradi narave informacij, ki jih vsebuje, sploh ne bi smelo biti!

Demokratična stranka dela zato izraža novinarki Anuški Delić vso podporo z željo, da bi vzdržala pritisk nasilja, ki ga doživlja. Upamo in pričakujemo, da bo v povsem spolitiziranem sodnem procesu oproščena, hkrati pa verjamemo, da bo v svojih prizadevanjih, da obvešča javnost o  namerah novodobnih fašistov, vztrajala tudi v bodoče.

Podprimo jo vsi!

Za Demokratično stranko dela:
Franc Žnidaršič, predsednik