Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Izobraževanje članov v Brežah pri Ribnici na Dolenjskem

V Brežah pri Ribnici na Dolenjskem je vodstvo Demokratične stranke dela (DSD) v soboto, 5. decembra, pripravilo izobraževanje oziroma usposabljanje za predsednike regijskih ter lokalnih odborov, občinske svetnike, člane IO DSD in člane sveta DSD.

Uvodoma je generalni sekretar stranke Danijel Ocepek osvetlil teoretične vidike gradnje stranke v lokalnem okolju ter pojasnil, da je na lokalni ravni v največji meri vzpostavitev stranke odvisna od vsake občine posebej. Tri osnovne smernice, ki naj bodo vodilo dela stranke v lokalnem okolju, so po besedah generalnega sekretarja široke aktivnosti območnih odborov stranke, stiki in komunikacija z javnostjo in mediji ter pridobivanje članstva. Ocepek je v nadaljevanju razdelal vsa tri področja, pri čemer je odgovarjal tudi na vprašanja sodelujočih.

V drugem delu je podpredsednik stranke DSD in trebanjski občinski svetnik Gregor Kaplan predstavil primere dobre prakse, kot je bila, denimo, v Trebnjem Kaplanova kolesarska akcija. Kaplan je namreč kot edini občinski svetnik prikolesaril v sleherno občinsko vas, pripravil okrogle mize, se pogovoril o kolesarski infrastrukturi, obenem pa tudi o zdravem življenju in okolju. Navzoči na izobraževanju so izkušnje z veseljem sprejeli, v nadaljevanju pa je sledil svet stranke s tovariškim druženjem.

Foto: Vesna Tripkovič Sancin