Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Nasprotujemo klečeplazenju slovenske zunanje politike

Nasprotujemo klečeplazenju slovenske zunanje politike

Demokratična stranka dela nasprotuje ponižnemu obnašanju Slovenije v primeru, ko so jo ZDA samovoljno in diktatorsko priključile v skupnost držav, ki podpirajo sankcije proti Rusiji. Takšno klečeplazenje slovenske zunanje politike je sramotno in vsega obsojanja vredno!

Razmere v Ukrajini niso nič drugačne, kot so bile v Jugoslaviji, saj večinski del prebivalstva, ob pomoči nacistično usmerjenih sil, grobo zatira devet milijonski del ruskega prebivalstva, ki z uporom ne želi nič drugega, kot sam odločati o svoji usodi in svobodi. Podobno pravico o samoodločbi je uveljavljal tudi slovenski narod ob osamosvojitvi.

Podpora Rusije delu svojega naroda v Ukrajini je legitimna in glede na razmere upravičena. EU in ZDA tam podpirata nedemokratične sile, čeprav se deklarativno zavzemajo za demokracijo »na bajonetih«, ki jo zlasti ZDA, na veliko izvažajo in prodajajo širom Sveta. Namen ZDA pri “demokratizaciji” Ukrajine ni demokracija, predvsem gre za orožarsko-energetsko trgovanje, zasužnjevanje držav in podjarmljanje novih tržišč.

Čas je, da odgovorimo na vprašanje: ali smo še suverena država, ki ve in zna braniti svoje odločitve, brez strahu pred diktatom ZDA in brez ponižnega udinjanja velikim v EU? Naš odgovor: Moramo biti suvereni ali pa nas ne bo!

Za uresničitev naših pogledov in stališč se odločno zavzema naša Poslanska skupina Združene levice v Državnem zboru.

 

Za Demokratično stranko dela
mag. Franc Žnidaršič
predsednik