Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

OECD nas vidi kot sužnje prihodnosti

OECD nas vidi kot sužnje prihodnosti

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Sloveniji v poročilu “Za gospodarsko rast 2015” svetuje:

1. Minimalna plača je previsoka glede na povprečno plačo!
2. Razprodajte svoje gospodarstvo!
3. Pokojninski sitem naj se dodatno reformira!

OECD pravi, da lahko mladi delajo za manj kot 604 € na mesec. Gospoda? S tem ne moreš plačati položnic, kupiti hrane, varčevati za starost ali obleči lastno rit. Lahko pa stradaš, to nam torej dovolite? Pošteno opravljeno delo zahteva tudi pošteno plačilo. Prav pošteno plačilo pa naj zadostuje za dostojno življenje. Tudi zmožnost, da si mladi ustvarijo družine in postavijo na lastne noge, v lastnem stanovanju in s kruhom na mizi, mora biti razumljeno kot pravica, za vse, ki živijo od svojega dela. Znižanje minimalne plače namreč pomeni, da bodo mladi, ki so se znašli v tej populacijski skupini živeli slabše in še naprej bežali v tujino, če se za to le ponudi priložnost. Je to še eden od perfidnih scenarijev kako se lahko razviti omastijo z našimi možgani in potrebno delovno silo.

Tudi reforma pokojninskega sistema jih moti. Kako pa naj si človek privošči kaj več pokojninske varnosti z borimi 604 € ali celo manj. Sam namreč s takim prihodkom ni v stanju poskrbeti za svojo starost, saj mora do starosti najprej preživeti. Pred tem pa mora ta isti delovni človek nahraniti še nenasitni kapitalski apetit, ki želi izcediti iz delavca sleherno kapljo življenjskega soka in ga pretopiti v lastno korist.

Zadnji udarec pa je namenjen našemu javnemu visokemu šolstvu. Torej želijo, da postanemo neizobraženi sužnji, ki bodo delali za pest riža in to ne na dan, če je možno na teden ali mesec? Z uvedbo šolnin se namreč slovenskim sinovom in hčeram v mnogih primerih zapre dostop do izobrazbe. To pa za elito dokončno pomeni ustoličenje za vedno in primat, ki ga ne bi več izpustili iz rok. Najboljši tlačan je namreč sestradan, neuk in lahko vodljiv.

Tovrstne OECD pristope in nasvete, ki jih posredujejo v DSD ostro zavračamo in se z njimi v celoti ne strinjamo. Nikakor ne bomo dovolili, da bi delavec, upokojenec ali naša mladina postala topovska hrana nenasitnega kapitala. Prepričani smo, da tokratni predlog OECD tudi posega v večino slovenskih domov z željo, da jim izmakne del prisluženega dohodka, bodočnosti in varne starosti. Kljub leporečenju to razumemo kot prikrito grožnjo, ki jo s prezirom do načina posredovanja, tudi s tole izjavo, javno zavračamo.

Predsednik DSD Franc Žnidaršič