Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Tovariško srečanje članstva ZL-DSD v Bresternici pri Mariboru

Tovariško srečanje članstva ZL-DSD v Bresternici pri Mariboru

Vreme je bilo v soboto, 21. maja, sončno in toplo, naklonjeno članstvu ZL-DSD, ki se je zbralo na vseslovenskem srečanju in druženju pred krajevnim domom v Bresternici pri Mariboru.

Člani iz vseh regij Slovenije so se različni po starosti, a enaki po svetovnem nazoru in zavzetosti v boju za človekove pravice s poudarkom na delavskih, zbrali, da bi skupaj izmenjali informacije in izkušnje, se seznanili z aktualnimi dogodki, spoznali tudi večje število novih članov in razmišljanja predsednika ZL-DSD mag. Franca Žnidaršiča in vodstva o tem, kako naprej.

„V ZL-DSD se zavzemamo za široko Združeno levico v prepričanju, da je mogoče le z združenimi močmi in široko fronto narediti kaj za vrednote socializma, za vrnitev pravice do soupravljanja delavcem, za delo, ki presega ozke materialne in storitvene produkcijske smotre in napredek v razvoju le skupaj in ne vsak zase,“ je bila rdeča nit govora predsednika stranke v ZL z najvišjim številom članov. Po njegovih besedah so ljudje še vedno prepričani, da je program Združene levice dober in naravnan k človeku, obenem pa ima vse tiste razvojne programe, ki bodo našo državo edini izvlekli iz krize. Ob tem podatku je dodal, da je naša stranka v zadnjem času pridobila osemdeset novih članov, ob tem pa izrazil željo in pričakovanje, da bi se vanjo vključilo še več mladih, saj naša stranka dela, ustvarja in živi za mlado generacijo.
Srečanje v Bresternici je bilo zelo uspešno, zgledno pripravljeno; tako za starejše kot za mlajše udeležence so bile organizirane številne športne dejavnosti, prav tako pa tudi krajše spoznavanje in ogled štajerske prestolnice. Članstvo je izrazilo zadovoljstvo nad srečanjem, predvsem se jim zdi medsebojno spoznavanje izjemnega pomena za ustvarjalno sodelovanje in širitev članstva. Navdušeni so bili tudi nad novo podobo, spremembo znaka in imena.

Navsezadnje je treba poudariti, da je naše člane prišel pozdravit mariborski župan dr. Andrej Fištravec, podžupan Zdravko Luketič, podžupanja Melita Petelin in drugi ugledni predstavniki iz Maribora. Poleg njih je bil tudi predstavnik 4. Skupine Jože Kos Grabnar in predstavnica stranke TRS Tatjana Frangež ter mnogi drugi.