Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

11. JUNIJ – PROTESTNI SHOD PROTI PRIVATIZACIJI

11. JUNIJ – PROTESTNI SHOD PROTI PRIVATIZACIJI

Vlada Mira Cerarja namerava v času poletnega zatišja za našimi hrbti privatizirati državno premoženje. Pokažimo ji, da budno spremljamo njene poteze. Dobimo se 11. junija na protestnem shodu v Ljubljani!

15. maja 2015 je Vlada RS sprejela t.i. strategijo upravljanja z državnimi naložbami. S tem je izvršna veja oblasti naposled tudi uradno potrdila, kaj si predstavlja pod “premišljeno privatizacijo” in kaj namerava storiti s preostankom podjetij v državni lasti – seznam prvotnih petnajstih, ki so že v postopku prodaje, namerava z delno ali popolno prodajo razširiti za več kot 70 dodatnih.

To ni strategija upravljanja, temveč strategija privatizacije! Ali se bomo kot skupnost res odrekli odgovornosti do množice ključnih podjetij, katerih usoda in način delovanja imata izjemen vpliv na kvaliteto naših življenj?

Ohranimo državno lastnino in nadzor nad podjetji in ju uporabimo kot vzvod za uvedbo drugačnih politik. Takšnih, ki bodo temeljile na odločilni vlogi tistih, ki imajo največji interes za razvoj podjetij – delavcev, lokalne skupnosti in tukajšnjega prebivalstva.

Telekoma Slovenije, Krke, Cinkarne Celje in drugih podjetij ne damo!

Prijava na dogodek – Facebook