Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

2. redni kongres Demokratične Stranke Dela – DSD

V soboto 20.6.2015 je potekal 2. redni kongres Demokratične stranke dela – DSD. Od vabljenih 115 delegatov je bilo prisotnih 98 delegatov.

Za prijeten kulturni uvod je poskrbel ženski pevski zbor Generacija ’57, ki je odpel Slovensko himno, himno delavcev – Internacionalo in Jutri gremo v napad.

Po poročilu predsednika, ki je povzel delovanje stranke zadnjih štirih let, so delegate nagovorili tudi povabljeni gosti na kongresu: Dušan Semolič (ZSSS), Peter Rižnar (TRS), Albin Pražnikar (DIS), Marjan Frigelj (Solidarnost), Euro Brozič (KS90) in Jadranka Vesel (4. skupina ZL).

Uvodoma smo delegati razpravljali o sodelovanju v koaliciji in o združevanju v eno stranko – Združena levica. Sklenili smo, da še naprej podpiramo in aktivno delujemo v koaliciji ZL in da podpiramo idejo o perspektivni združitvi v eno stranko, vendar le ob pogoju prijateljskega, konstruktivnega in tovariškega sodelovanja in združevanja najmanj vseh treh trenutnih strank v koaliciji ZL ter 4. skupine, katere pomemben prispevek, k uspehu na volitvah, ne sme biti pozabljen. Takšno združevanje bi v veliki meri preseglo notranja koalicijska razhajanja ali posamezna nesoglasja.

Sprejet je bil tudi tehnično dopolnjen in popravljen statut stranke ter program za obdobje 2015 – 2019 z naslovom – Delu povrnimo čast in ljudstvu oblast. S katerim konkretno in jasno sporočamo, za kaj se v stranki zavzemamo in za kaj se bomo v stranki borili v prihodnje.

Zaradi izteka mandata posameznih funkcij in organov stranke so bile izvedene tudi volitve. Za predsednika stranke je bil z veliko večino ponovno izvoljen mag. Franc Žnidaršič za podpredsednike stranke pa so bili izvoljeni Aleksander Županek iz Maribora, Aleš Hoge iz Ribnice in Gregor Kaplan iz Trebnjega. Na skupni seji vseh organov stranke po zaključku kongresa, pa je bil predlagan in potrjen generalni sekretar stranke, Danijel Ocepek.

Izvolili smo tudi članice in člane v Svetu stranke, Izvršnem odboru, Nadzornem odboru ter Častnega razsodišča.

Vsem izvoljenim tovarišicam in tovarišem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha, energije in zadovoljstva pri opravljaju nalog, katere so jim bile zaupane s strani članic in članov, na 2. rednem kongresu Demokratične stranke dela.

Ogled celotne galerije slik – 2. kongres DSD