Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

INCIDENT V OŠ DESKLE

INCIDENT V OŠ DESKLE

Stranka DSD že nekaj časa upravičeno pričakuje celostno pojasnilo ustreznih služb: šolskega ministrstva in šolskega inšpektorata, o okoliščinah šolskega nasilja v osnovni šoli Deskle. Javnost je bila o dogodku šolskega nasilja nad učencem bosanskega rodu seznanjena z zamudo. Nazadnje v okviru tiskovne konference ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dne 13. 1. 2015. Predmet te tiskovne konference so bili sicer varčevalni ukrepi v šolstvu. Ob tej priliki je bila podana informacija, da so se predstavniki ministrstva sestali z vsemi vključenimi v incident, ter da iščejo najboljšo rešitev za otroka.

Drugo informacijo je javnost dobila ob osrednjem dnevniku, dne 14. 1. 2015, kjer smo izvedeli, da se bo učenca prešolalo na drugo osnovno šolo.

Stranka DSD spremlja zadnje dogajanje z zaskrbljenostjo, čudi nas predvsem počasnost šolskih oblasti in vodstva OŠ Deskle. Dogodek bi od pristojnih nedvomno zahteval takojšnjo reakcijo in sankcioniranje.

Aktualna vlada se veliko sklicuje na moralne in etične vrednote, ki jih naj bi v naši državi bolj osmislili. Prav odzivanje na slednji dogodek pa žal kaže na počasno in nezadostno odzivnost pristojnih na nasilje v šoli.

Glede na vsa navedena dejstva v stranki DSD pričakujemo:

  • Celostno informacijo o zadevi in seznanitev javnosti ter opredelitev odgovornosti za nastanek dogodka.
  • Takojšno ukrepanje ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, za razrešitev ravnatelja OŠ DESKLE.
  • Poročilo varuhinje človekovih pravic, kaj je bilo storjenega v zvezi z omenjenim incidentom.
  • Predstavitev medresorskih ukrepov za zmanjšanje vrstniškega nasilja v šolah v naši državi nasploh, ne le med otroci priseljenci.

Za Demokratično stranko dela:
mag. Franc Žnidaršič, predsednik