Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Kongres intelektualcev,umetnikov in socialnih gibanj za rešitev človeštva

wPoslanka Združene levice in podpredsednica Demokratične stranke dela Violeta Tomič je bila decembra gostja  na svetovnem “Kongresu intelektualcev,umetnikov in socialnih gibanj za rešitev človeštva“. Kongres je organiziralo Ministrstvo za kulturo Republike Venezuele v Caracasu od 11. do 13. decembra 2014. Na tem prestižnem dogodku je sodelovalo okoli 140 udeležencev iz 53 držav Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike, Rusije, Severne in Južne Amerike.

Namesto, da bi plačevala svetovalce za uničenje ter razprodajo domovine in njenega gospodarstva ter za reševanje propadlih bank, venezuelska vlada denar od nafte, ki je glavni razlog konstantne diskreditacije sistema v Venezueli, vlagajo v IZOBRAŽEVANJE svojih ljudi, kakor tudi za povezovanje intelektualcev, umetnikov, novinarjev in mislecev, ki bodo pomagali človeštvu v boju za preživetje.

Ponosni smo, da je Violeta Tomič na kongresu predstavila Slovenijo in bila del tega čudovitega mednarodnega druženja z ljudmi, ki svoje življenje in delo posvečajo ozaveščanju ljudi in ljubeči skrbi za prihodnost človeštva.

Nekaj tem, ki so bile obravnavane na kongresu: ekonomska vojna, nova pacifistična svetovna revolucija, ohranitev Amazonskega pragozda, podnebne spremembe, priznanje Palestine, boj proti svetovni revščini, Afrika v času neoliberalne globalizacije, migracije kot posledica krize kapitalizma, sociopolitična realnost Evrope, participatorna demokracija, boj proti imperializmu in neofašizmu, kriza kapitalizma in delavski razred.

Demokratična stranka dela