Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Letna skupščina DSD Trebnje

Letna skupščina DSD Trebnje

Na letni skupščini smo se 28.2.2015, zbrali člani DSD Trebnje.

Na dnevnem redu je bilo poročilo o rezultatih na volitvah (evropske, državnozborske in lokalne) v letu 2014, poročilo o delovanju stranke na državni ravni, perspektiva in delovanje v prihodnje, delovanje stranke DSD znotraj koalicije Združena levica, volitve v organe stranke in priprava na nacionalni kongres DSD.

Ob tem naj povemo, da smo člani DSD Trebnje za predsednika DSD ponovno izvolili Gregorja Kaplana, podpredsedniško funkcijo zaupali Danijelu Ocepku, sekretar pa še naprej ostaja Štefan Kamin.

Nekaj sprememb in zlasti okrepitev je tokrat prišlo iz mlajše generacije, saj se je število članov izredno povečalo, kar je bilo na skupščini zelo dobro sprejeto. Tudi z rezultati volitev je bilo članstvo zadovoljno in menilo, da se na tem da graditi ter da bi lahko glede na začrtano na naslednjih državnozborskih volitvah, končno Trebanjci, zopet prišli do poslanskega mesta.

Do lokalne politike stališče ostaja nespremenjeno. Ostri do neumnosti in še naprej nepopustljivi pri skrbi nad trošenjem proračunskih sredstev, ki bi morale biti koriščene v dobrobit občanov in ne le peščice izbrancev.

V tem mandatnem obdobju zlasti načrtujemo večje število okroglih miz in izobraževalnih srečanj, ki jih bomo organizirali skupaj z strokovnjaki iz številnih področji.

V skladu z našim predlogom na občinski seji, 15 odstotno znižanje nadomestila za politične stranke, bomo le tega izvajali sami. In sicer tako, da bomo direktno pomagali tistim občanom, ki jih bodo prizadele naravne in druge nesreče ter bodo nujne finančne pomoči potrebni. Ta odločitev je bila s strani članstva sprejeta zelo pozitivno, na drugi strani pa tudi z začudenjem, da so preostali člani OS tovrstnemu predlogu nasprotovali.

V tem mandatnem obdobju nas čaka torej veliko dela, ki pa se ga ne bojimo in smo ga dolžni opraviti zaradi naših volivcev in sokrajanov. Ne nazadnje smo delavska stranka, zato se izzivov, ki so pred nami, ne bojimo. Ker delamo javno in si sodelovanja javnosti želimo ter to celo zahtevamo oz. želimo občanom omogočiti možnost, da spregovorijo na sejah občinskega sveta. Verjamemo, da smo stranka, ki v lokalnem okolju dela transparentno in v korist ljudi. Potrditev le tega pa smo, kot omenjeno, dobili tudi z številnimi novimi člani.

IO DSD Trebnje