Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Javna razprava o ZSDU-1 v Trbovljah

Javna razprava o ZSDU-1 v Trbovljah

Demokratična stranka dela je sredo, 28. oktobra, opravila uspešno še eno javno razpravo o spremembah zakona o delavskem soupravljanju, in sicer v Trbovljah. Trbovlje so mesto šele par desetletij, so pravo delavsko mesto, nastalo v socializmu, zaznamovali pa so ga trboveljski rudnik, cementarna in termoelektrarna. Ni čudno, da je javna tribuna dosegla lepo število obiskovalcev, ki so z zanimanjem prisluhnili mag. Francu Žnidaršiču, predsedniku DSD, ki je stari in dopolnjeni zakon precej natančno tudi predstavil.

Tako kot na Jesenicah so tudi v Trbovljah domačini opozorili na apatijo, ki trenutno vlado med prebivalstvom, predvsem pa na pasivnost mlajše generacije.

Navzoči so soglasno podprli predstavljene spremembe, ki se jim, kot je bilo očitno, pridružuje celo Zasavje, upajo le, da bo zakon čimprej sprejet in realiziran v praksi.

Sicer pa so bili na predstavitvi poleg občanov, članov DSD in občinske svetnice DSD Sonje Klančišar v Trbovljah tudi predstavnik sindikata SKEI, predsednik sindikata RTH ter predstavniki ostalih strank, predstavnica Solidarnosti, občinski svetnik IDS v Trbovljah Bogdan Šteh ter podpredsednik stranke TRS Gorazd Marinček. Slednji je poudaril primere dobre prakse, navedel je, denimo, primere iz držav, kjer vlada, kot se je izrazil, trdi kapitalizem. Tako v Nemčiji, Franciji, Singapurju, kjer tovrstne oblike sodelovanja v podjetjih dobro poznajo, se kažejo odlični rezultati, ki pozitivno vplivajo na rast in razvoj.