Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Pismo podpore protestnikom v Črni gori

V Demokratični stranki dela (DSD) z zaskrbljenostjo, a z velikim zadovoljstvom in upanjem na spremembe, spremljamo dogajanja v vaši državi. Demokratična stranka dela (DSD) podpira protestniško gibanje politične koalicije Demokratične fronte, ki se med drugimi v črnogorski državi z vsemi silami bori proti koruptivni, nedemokratični in trdi 26-letni vladavini Mila Djukanovića in njegovih somišljenikov v samozvani Demokratični partiji socialistov.

V Demokratični stranki dela (DSD) se pridružujemo uporu črnogorskega naroda, ki se tako kot v naši stranki, ki je del Združene levice, odločno zoperstavlja vladavini mafije, kraje, izkoriščanja, korupcije ter divji privatizaciji, razprodaji državnih podjetij in prevladi tujega kapitala na račun delavca in malega človeka.

Tovarišice in tovariši iz Črne gore, pokažite v soboto na protestih, da je čas za konec vladavine strahu. Pokažite, da je čas za demokratične spremembe, ki bodo vodile do prevzema oblasti novih političnih sil v skupno dobro.

Svoboda kliče vse nas v skupni boj za razžaljeno, ponižano in obubožano ljudstvo!

Tovariški pozdrav,
predsednik DSD, mag. Franc Žnidaršič

—————– PREVOD —————-

PISMO PODRŠKE PROTESTIMA U CRNOJ GORI

U Demokratskoj stranci rada (DSD) sa velikom zabrinutošću, a jednako velikim zadovoljstvom i nadom u promjene, pratimo tekuće događaje u vašoj državi. DSD podržava proteste političke koalicije Demokratskog fronta, koji se između ostalih u Crnoj Gori snažno bori protiv korumpirane i nedemokratske vladavine Mila Djukanovića i njegovih istomišljenika u takozvanoj Demokratskoj partiji socijalista.

U Demokratskoj stranci rada (DSD) pridružujemo se masovnom ustanku crnogorskog naroda, koji se kao u našoj stranci, koja je dio Ujedinjene ljevice (Združena levica – ZL) odlučno odupire vladavini mafije, kradje i pljačke, iskorišćavanja, korupcije kao i divljoj privatizaciji, rasprodaji državnih preduzeća i prednosti interesa bogatih pojedinaca na račun radnika i malog čovjeka.

Drugarice i drugovi iz Crne gore, pokažite u subotu na protestima da je vladavini straha došao kraj. Pokažite, da je vrijeme za demokratske promjene i nove političke sile koje će raditi za zajedničko dobro.

Sloboda zove nas u zajedničkoj borbi za napaćeni, poniženi i obespravljeni narod!

Drugarski pozdrav,
za DSD, predsjednik DSD mag. Franc Žnidaršič