Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

Predsednika države pozivamo k odstopu

Predsednika države pozivamo k odstopu

Demokratična stranka dela je presenečena in zgrožena nad nekaterimi dejanji predsednika Republike Slovenije, ki  govori, kadar ni treba in se ne oglasi, ko bi bilo to nujno potrebno in je to njegova dolžnost. Očitno  na položaju, ki ga zaseda, namesto domovini  služi tujcem in domačim izdajalcem.

Ko so nas ZDA in EU, brez našega soglasja, potisnile med podpornike sankcij proti Rusiji, Predsednik Republike ni nasprotoval in ni branil naše pravice do svobodne in samostojne odločitve!

Prav tako je molčal, ko so ZDA glasovale proti Resoluciji ZN, ki obsoja nacifašizem! Molčal je tudi, ko so se slovenski predstavniki, namesto da bi Resolucijo podprli,  vzdržali glasovanja.

Posebna sramota pa je, da se je udeležil »postrojbe« neke paravojaške formacije neke politične stranke, čeprav bi moral vedeti dvoje:

  1. da se je z ustanavljanjem vojaških enot, sestavljenih iz članov Hitlereve stranke, začela 2. svetovna vojna in
  2. da vojaške formacije neke politične stranke nimajo nič skupnega z osamosvojitvijo ali demokracijo.

Ker predsednik RS očitno ne razume svoje funkcije, igra multipraktičnega delovnega človeka in s tem zavaja manj razmišljujoče ljudstvo, namesto da bi opravljal z ustavo določeno poslanstvo, v Demokratični stranki dela ocenjujemo, da se iz svoje funkcije norčuje.

Takega predsednika države ne potrebujemo, zato ga pozivamo, da odstopi. 

Za Izvršni odbor DSD:
mag. Franc Žnidaršič, predsednik