Najnovejši prispevki Nedavni komentarjiArhiv Kategorije Meta
  • 059 059 039
  • info@delavskastranka.si

SPREJEMANJE PRORAČUNA MOL 2015/2016 PO BUTALSKO

SPREJEMANJE PRORAČUNA MOL 2015/2016 PO BUTALSKO

Včeraj se je pri sprejemu najpomembnejšega finančnega dokumenta – proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2015 in 2016 zgodil precedens, kakršnega si Mestna hiša, kot hram demokracije ne zasluži.

Mestni svetniki ZL (DSD, IDS, TRS) smo skupaj s svetniškimi skupinami SDS, SMC, NSi in samostojnim svetnikom SLS obstruirali sprejem proračuna, zaradi nekorektno in nedemokratično vodene seje s strani župana. Vendar vladajoča koalicija je kljub nesklepčnosti članov sveta potrdila predloga proračunov za leto 2015 in leto 2016.

Župan Zoran Janković je malo pred sejo mestnega sveta skupaj s svojo Listo Zorana Jankovića, Socialnimi demokrati in Demokratično stranko upokojencev podpisal koalicijski sporazum o sodelovanju pri vodenju Mestne občine Ljubljana. S sodelovanjem v koaliciji so se obvezali, da bodo enotno javno nastopali in zagotovili sklepčnost pri glasovanjih pri sprejemanju pomembnih odločitev (25 glasov od 45 članov mestnega sveta). Sodelovanje je razpadlo že v prvem dnevu; ob odsotnosti dveh LZJ-evih svetnikov pri glasovanju ni sodelovala svetnica SD Irena Kunterič, ki proračunov ni podprla.

Ker je vprašljiva pravno formalna veljavnost sprejetih proračunov bomo skupaj z ostalimi svetniškimi skupinami, ki so obstruirali proračunsko sejo proučili pravne možnosti za nadaljnje ukrepanje nedemokratično sprejetega finančnega dokumenta občine.

Emilija Mitrović

Svetnica DSD/ZL v MOL

Foto: Leon Vidic/Delo